GALERIE 12

Ludmila Tasovská
Kaštanová 12
Náměšť nad Oslavou
tel.:
web:
e-mail:

Josef Kremláček a Lubomír Kerndl

Autor: Lenka Novotná, Třebíčský deník

Od 4. května budou k vidění díla akademického malíře Josefa Kremláčka a dřevěné skulptury, obrazy a fotografie Lubomíra Kerndla.

Josef Kremláček patří k známým třebíčským umělcům. Vystudoval brněnskou uměleckou školu řemesel a poté Vysokou uměleckoprůmyslovou školu u Adolfa Hofmeistera v Praze. Je znám především svými ilustracemi k dětským knihám, ale jeho umělecký záběr je daleko širší. Kromě již zmíněných ilustrací budou v Galerii 12 k vidění i jeho malby a grafiky.
„Je to v historii naší galerie poprvé, co u nás bude Josef Kremláček vystavovat. Díky prostorám bude k vidění na padesát umělcových děl,“ uvedla majitelka náměšťské výstavní síně Ludmila Tasovská.

Rodák z Mohelna Lubomír Kerndl se na výstavě prezentuje hlavně svými dřevěnými skulpturami. Nebudou však chybět ani jeho digitální fotografie a obrazy. Prodejní výstava v náměšťské Galerii 12 potrvá do 28. května. Navštívit ji lze denně kromě pondělí od 13 do 17 hodin.
Josef Kremláček se narodil 5. března 1937 v Třebíči, je český malíř a knižní ilustrátor, žije v Třebíči. Vystudoval Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, v letech 1964-1970 byl členem surrealistické skupiny LAKOSTE v Brně a v letech 1965-1971 byl členem Centre international de l'actualité fantastique et magique. Nyní je členem skupin Stir up, Sdružení Bienále Brno a Sdružení výtvarníků Vysočiny. Jeho práce byly vystaveny na 50 samostatných výstavách a na více než 250 kolektivních výstavách.

Lubomír Kerndl se  narodil 12. 10 1954 v Brně. Vystudoval na elektrotechnické fakultě VUT Brno technickou kybernetiku. Je členem skupiny Stir up. Kromě výstav v naší republice vystavoval v Belgii. Tvoří jako fotograf a sochař, méně jako grafik a malíř.